Blasket är här

Vintern är här och julen närmar sig med stormsteg. De flest julklappar är införskaffade eller beställda. Till skillnad mot många vintrar så har vi redan rikligt med snö. Det är så underbart säger många. Så fint med snö. Oftast samma människor som gnäller över trafikkaos och förseningar orsakade av det vita onda. Men visst… Jag kan också uppskatta vyer som denna:


En halvfrusen å. Snö i träden och friskt väder. Små ankor som kvackar med frostbitna fjädrar och så vidare. Det är inte det som stör mig.

För mig innebär snö oftare det här scenariot:


Slask. Brun sörja full med smuts, avgaser och en okänd mängd hundurin som skvätter långt upp i knävecken så fort man måste vara utomhus. Jag har sagt det förr och jag säger det igen. Snö är vackert på avstånd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *