Pondus har ingen pondus längre.

Jag prenumererar på två tidningar. Pondus och språktidningen. För ett par inlägg sedan tog jag upp att jag eventuellt kommer sluta med min pondusläsning. Och nu har jag bestämt mig. Pondus ryker. Jag fick hem det nya numret igår och det bläddrades snabbt igenom på mindre än fem minuter. Alldeles för lite underhållning på för lite tid.

I hela tidningen är det kanske bara fyra helsidor som består av nya strippar. Resten är andra serier av otroligt varierande kvalitet. Av allihop så är en rolig, en sådär och resten gäsp. Carpe DIem tilltalar mig inte nåt vidare. M är kul. Wulffmorgenthaler med. Mitt Walter Ego är idiotiskt menlös, Skavlan är tröttsam, Uppkast är… Jag kommenterar inte ens. Kollektivet har sina ljusa punkter men de är inte många.

Gamla pondusstrippar finns också. Repriser från förr. Strippar man läst hur många gånger som helst. Och för mig som läser relativt snabbt så är fyra minuters underhållning inte nog. Det blir ingen förnyelse av den prenumerationen.

I stället funderar jag på andra prenumerationer för de pengarna. Kanske Fenix, rollspelstidningen. Kanske Eve Online. Kanske något annat som är frestande… Men inget nytt förrän nästa pondusfaktura slängts i soporna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *