En sak i taget tack!

Jag hörde precis på radion att amerikanska forskare nu kommit fram till att det här med multitasking, att göra flera saker samtidigt kan vara farligt. Man kan bli stressad och utbränd och ledsen. Så det har givetvis startats en motrörelse till multitasking som spås bli stora grejen 2011. Unitasking! (Var det det det hette innan man kom på att man kunde göra tre saker samtidigt?) Det går ut på att fokusera på att göra en sak i taget och göra det bra. Hur fan ska det gå till? Alla som blev anställda för att vara ”spindeln i nätet” då? Visst. En spindel äter bara en fluga åt gången. Såklart.

Unitasking alltså. Verbform: Jag ska unitaska (juonitääska). Kvinnor över hela världen kommer skratta. När män inte lyckas göra fler saker samtidigt så ger de upp och försöker få till stora grejen av att bara göra en sak i taget. Ett nytt sätt det är dåligt att vara kvinna på alltså.

Allt är gjort för multitasking… Nej… Jag gillar inte det ordet längre. Vad använder jag i stället? Mångsyssling. Såja. Allt är gjort för mångsyssling. Hjärnan i högsta grad. Både män och kvinnors.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *