Kors i jösse namn

När det kommer till hjärngympa är jag inte så förtjust i de mängder av olika iq-test som finns tillhanda. Nej, jag är lite mer old-fashioned och sätter mig gärna och plitar i ett hederligt korsord. Jag som ordnörd fröjdas med olika dubbelmeningar och ledtrådar. Och när får man annars användning av fina ord som oår och kuttersmycke?


Många tycker det är lite tantigt med korsord. Kanske det… Jag fick mitt intresse från morsans och mormors gamla damtidningar. Det var ju bara vitsarna och korsorden som var roliga.

Det får inte vara för svårt. Det är inte kul. Inte heller för lätt. Det ska vara så pass klurigt att när man sätter i sista bokstaven så ska man få en känsla av tillfredsställelse. Ett: Ha! Jag klarade det! Förtjäna en liten klapp på egen axel.

One Comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *