The King´s speech

Detta är en film som handlar om något så enkelt som en kung som stammar och hans väg mot ett bättre tal. Och även om det låter lite meningslöst så är det inte det. Historien är sann. Drottning Elisabeths IIs far Kung George VI blev satt på tronen motvilligt efter att hans bror abdikerade. Han led av fruktansvärda talproblem och hade en australisk ”doktor” som hjälpte honom med det.

Colin Firth spelar huvudrollen och gör det bra. Helena Bonham Carter spelar hans fru. Jag kände inte igen henne först för hon ser för en gångs skull inte ut som om hon rymt från ett mentalsjukhus där man testar smink och hårprodukter på patienterna. Geoffrey Rush spelar också bra som mannen som hjälper kungen med talet. Det finns flera mer kända namn på rollistan men det spelar ingen roll. De tre är vad som bär filmen. De är ju huvudrollerna… duh…

I vilket fall som helst så kan jag rekommendera den här filmen. Man får verkligen medlidande för karaktärerna. Man lider med kungen när han i början av filmen ska hålla ett tal till nationen. Ett kort tal som blir väldigt långt…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *