Ugglan

På väg hem från jobb nu på morgonen låg det en hel del snö på vägen. Det mesta hade tinat så det låg liksom klumpar lite här och var.

När jag kom in i Ängelholm låg det mitt på vägen en väldigt stor snöklump. Av någon anledning valde jag att sakta ner och köra vid sidan om i stället för att bara plöja på. Precis när jag passerade såg jag att det var en vit uggla som satt sig i vägen. Bokstavligt talat. Den började flyga och precis när den lättade möttes våra blickar.

Nu vet jag inte om en uggla har mycket att säga men blicken den gav mig sade något i stil med:
Åh vad jobbig du är. Kan man inte få vara ifred?

Jag tyckte att den gott kunde vara lite tacksam. Nån annan kanske hade tänkt att det vore kul att köra på en snöklump.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *