Livet ner i lådor

Om tre månader flyttar vi som jag tidigare nämnt. Nästa tisdag ska jag till tippen med en massa onödiga saker som vi aldrig använder och som inte får plats i den nya lägenheten. Bäddsoffan jag köpte på blocket som inte är bekväm och som katterna klöst armstödet på… Slängas. Elgrillen jag fick av mormor och morfar när jag flyttade till min första lägenhet 2001 och som jag använt två gånger… Slängas. En gammal stereobänk vi inte använder för att den är sliten och vi inte har en stereo… Slängas. Det finns mycket mer. Det ska bli skönt att bli av med det. Det ligger också lådor med böcker på vinden. De ska inte slängas. De skänker jag bort.

Sen har vi en massa plats över för den mängd kartonger som vi kommer packa ner vårt bohag i. Våren kommer gå åt till packande, packande och mer packande. Man har ju alltid mer saker än vad man tror. Men är man ute i god tid så hoppas man att det inte kommer bli så farligt när flytten kommer. Men man glömmer alltid något. Det finns alltid saker som aldrig hamnar i en kartong av olika anledningar. Det ska skrivas på lådorna i vilket rum de hör hemma i hopp om att det ska bli lättare att packa upp, men mot slutet av packningen blir det alltid svårare att sortera. När man har småplock från alla möjliga rum i lådorna.

Packning av ens liv ner i lådor är aldrig lätt. Ytterligare en gång gäller det att vara så lite sentimental man bara kan. Ytterligare en gång måste man ställa sig frågor som: Kommer vi någonsin att använda detta? och Behöver vi verkligen den här? Vad det nu än må vara man står och funderar över…

Jag ser fram emot flytten men det är alltid mycket krångel som medföljer. Det ser jag inte fram emot.

Följ min blogg med bloglovin

7 Comments

 1. Det är svårt att veta vad man kommer att behöva
  när man plötsligt måste välja
  att packa ner eller slänga.
  Det är svårt när man ska städa en garderob
  och jag som inte har flyttat på årtionden,
  -om jag skulle göra det-
  o ve och styggelse, vilken röra.

  Fin tolkning av packa-temat.
  Solklart!

 2. Haha Pia. Det är precis det som händer. Och av någon anledning så är det alltid de lådorna som öppnas först också, eller hur? Man står där med saker som bara flyttas runt och flyttas runt i flera veckor.

 3. Ja man ska nog rensa bra.
  Många saker som inte används. Flyttade själv från stort hus med garage till tvåa i stan.
  Där rensade man bra. Men lik förbannat har man flyttlådor i det minimala förrådet med plock och gott.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *