Det är lätt att bli bitter i affären.

Folk är ju som folk är flest. Man kan vara lite grann i sin egen värld ibland men aldrig är detta så uppenbart och så irriterande som just i kassan i affären. Det är som om de flesta människor när de kommer fram till kassan i vilken affär det än må vara, degenereras till något som bara kan beskrivas som idiotiskt ignorant. Hejdå Homo Sapien. Välkommen Homo Idiotus.

Det är som om man i det skedet, när man fått sina varor blippade av kassörskan och håller på att betala som trögtänket kommer igång på allvar. Den magiska sekunden. Man glömmer att det är folk framför en som nyss betalt och folk bakom en i kön som väntar på att få komma därifrån.

Först ska man fråga om man får köpa bilagor till tidningar utan tidning trots att det är skyltat med stora bokstäver att så ä inte fallet. Sen ska man bestämma sig för om man ska ha pengar tillbaka. Om det ska dras extra på kortet. Och ska man i så fall dra en hundring över eller sexhundra jämnt så man får nittiotre spänn i näven. Ett svårt beslut för Homo Idiotus.

När man sedan fyllt sin sida av avlastningsplatsen ignorerar man den gamla tant som veckohandlat innan en och man ignorerar också den bakom en i kön som också har en hel del i korgen. Därför är det enligt Homo Idiotus korrekt beteende att i rusningstider inte packa ner sina mängder av varor direkt. Nej nej. Man ska inspektera det meterlånga kvittot man har fått för att se så ingenting är missat eller dubbelblippat. Korvstoppning. Stackars kassörskan får inte släppa sitt leende när korvstoppningen bygger upp och kön blir längre och längre.

Att släppa förbi någon som håller i en snickers och en läsk är också otänkbart i de flesta köer. Har man två stycken rullvagnar fulla med varor har man förtjänat sin plats i kön och kan inte släppa förbi nån.

Man kan tycka att detta är överdrivet men det är faktisk vanligt förekommande scenarion. Dagligen drabbas hederligt folk som råkar ställa sig i ”fel” kassakö av Homo Idiotus ignorans. Det borde finnas skyltar i kassan som personalen kan tända när de ser att en kund förvandlats till en HI. Skyltar där det står ”Andas” med vänliga bokstäver. Kanske lite avslappningsmusik. För vi lär aldrig bli kvitt idioter.

Följ min blogg med bloglovin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *