Dag 6: Tema Grönt.

Det är grönt. Grönt är skönt säger de. Utgångar är markerade med en fin grön färg. Hur skön är en utgång? Andra saker som är gröna är förstahjälpenlådor och trafikljus. Ett grönt trafikljus är skönt för att det tillåter oss att avluta ett onaturligt stillastående och första hjälpen är ju också rätt så, skönt är kanske inte rätt ord men jag använder det ändå, skönt att få när man skadat sig. Och tänker man så så är en utgång rätt så skön om man befinner sig i till exempel ett brinnande rum. Så vi har konstaterat att grönt faktiskt i nästan alla lägen är skönt.

Men man kallar ju också nybörjaren grön av någon anledning. Man kan vara grön av avund och det är ju inte skönt. Jag vill föreslå att vi byter till att vara gul av avund eftersom gult är fult. Nybörjaren får vara grön fortfarande om hen är en skön person.

Följ min blogg med bloglovin

One Comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *