Super

När man ser att Rainn Wilson spelar huvudrollen i en film tänker man först att den kommer vara, kanske fjantig eller nördig. Han är ju rätt så bra på det där att spela den stela, socialt handikappade skumma killen. Och det gör han här med. Men med så mycket djup och hjärta att jag blev väldigt positivt överraskad.

Ellen Page är en favorit. Hon spelar i intressanta filmer och gör för det mesta bra ifrån sig. Så även här som en wannabe sidekick som går igång lite för mycket på våld.

En sorglig mans fru lämnar honom för en knarkkung och han får för sig att det är mot hennes vilja. Genom syner och tecken från gud bestämmer sig mannen att han ska bli en superhjälte och går till serietidningsaffären i studiesyfte. Han blir The Crimson Bolt, och beväpnad med en röd rörtång så beger han sig på brottslingar (allt från knarklangare, väskryckare, pedofiler och folk som tränger sig i bioköer) i stan tills han är redo att ge sig på mannen som stal hans fru.

Den är rå. Ibland lite till överdrift. Den är riktigt sjuk ibland men på något sätt så sätter den sig bekvämt i huvet på en. Den är rolig. den är tragisk och den är bra.

Kommer världen förändras på grund av en mans handlingar? Det vet han inte om han inte försöker.

En rolig sak är att en annan av mina favoriter, Nathan Fillion, också är med i en liten roll som The Holy Avenger. Hur kul som helst.

Följ min blogg med bloglovin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *