En sättekasse

När jag var liten hade vi i hallen, hängandes på väggen, en sådan här:

Vi har alltid kallat det för sättekasse. Det heter med största sannolikhet något annat då det är det danska namnet för den vi använt.

Leona och jag var ute på en promenad då jag såg denna i en second handbutik. Mitt huvud fylldes av nostalgi och nya idéer och den fick följa med oss hem. Den ska upp på väggen och fyllas med pryttlar, pinaler och andra roliga små saker man kan tänka sig. Vilket fynd.

Följ min blogg med bloglovin

2 Comments

  1. Det heter kasthylla på svenska. Kanske för att man kastade i tryckerityperna i farten.

    Sådana är jättefina och kan bli ett riktigt pysselprojekt i sig självt. Man kan ju exempelvis måla hyllan och klä facken i fina papper eller tapeter.

  2. Erika

    Jag hade en likadan hylla, inköpt i Danmark. Väldigt kär, hängde med i många år. Min hylla inköptes vid någon slags utförsäljning, den var väldigt skitig så jag spenderade många timmar med att göra den fin, olja osv. Hängde också min ”sättekast” på väggen och fyllde den med mina miniminiatyrer som jag var tokig i. Min yngsta dotter visar samma intresse och skulle nog gärna ha en sådan här på väggen hon också. Min hylla är försvunnen – miniatyrerna finns kvar, men utan självklar plats i tillvaron. Kul att få veta den svenska termen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *