En vanlig frukost.

Frukosten sägs vara det viktigaste målet mat på dagen. Jag börjar oftast min dag med något som detta:

Fem mackor och ett par koppar kaffe. Ibland har jag bara fyra mackor. Ibland har jag lite sylt på en av ostmackorna med. Men inte idag. Just den här sammansättningen har jag ätit i större delen av mitt liv. Visst, förr så hade jag mer honung och chokladpålägg på mackorna men det har jag nästan aldrig numera.

Ett gäng mackor och kaffe känns som riktig frukost. Äkta frukost. Det enda som känns mer rekorderligt egentligen är väl gröt och det äter jag då och då. Och med äkta så måste det finnas falsk frukost också. Och då talar jag inte om pannkakor och yoghurt och fruktbuffé och nybakt. Nej, det räknas som lycfrukost och bör vara något utöver det vanliga. Falsk frukost är typ en clementin och en halv kopp te.

Tallriken för er som undrar är köpt på Ikea och muggen vet jag inte var den kommer ifrån. Jag fick den i julklapp från jobbet ett år. Mackorna är lingonbröd. Det är svensk salami och goudaost. Sylten är av jordgubb.

Våga visa verkligheten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *