Små tankar vid frukostbordet.

Det blev jordgubbar till frukosten idag. När vi åt så kom det en kommentar om att jordgubbarna inte var svenska. Detta ledde till en diskussion om att Jordgubbar, som kanske är födda och uppväxta utomlands, och sen fått komma till Sverige och fått uppehållstillstånd i nån affär, kanske borde räknas som svenska. Vi gick vidare till att det kanske var skillnad på jordgubbar och folk. Man äter ju inte folk. Livstiden är avsevärt kortare för jordgubbar. Men det gör ju inte att man äter barn heller. Vi lade ner diskussionen med slutsatsen att jordgubbar är jordgubbar och folk är folk.

En annan sådär morgontrött upptäckt var när jag kollade på skuggorna som ljusen på bordet kastade över väggen. Solen lyste in genom fönstret (Det gör den fortfarande men jag hade redan börjat skriva i ett tempus och orkade inte gå tillbaka och byta.) Skuggorna bestod av de kompakta skuggorna av blockljusen samt de fladdriga skuggorna av själva värmen som steg från ljusen. Hur kan värme vi inte kan se kasta skuggor på väggen? Nu när jag tänker vidare är det förmodligen något med att luften ovanför ljusen böljar i värmen, cirkulerar så att säga, och ljuset från vårt köksfönster därmed i te går i en rak linje genom den luften och därför kastar skuggor av saker vi inte kan se. Så måste det vara. Jag är i alla fall för stunden nöjd med den förklaringen.

När dagen börjar med kaffe, jordgubbar och kul spekulationer, då vet man att det kommer bli en bra dag!

– Posted using BlogPress from my iPad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *