Lärare kan nu kallas snutjävel.

Tingsrätten i Gällivare har dömt en elev som misshandlat en lärare för just misshandel och olaga hot. Läraren fick dock inget skadestånd eftersom rätten ansåg att läraryrket är att jämföra med polisyrket och att lärare helt enkelt får förvänta sig lite stryk.

Okej… Men om denna jämförelsen ska hålla så måste ju rätten också anse att elever ska jämföras med fångar. Då är det helt okej med mer disciplinära åtgärder i skolan. Mer övervakning i klassrummen och i korridorer. Elever borde också hindras i att ha egna kläder. Overall och ett nummer ska det vara. Lärare borde alltså ha tjänstevapen. Eleverna borde få dyrare mat i skolbespisningen. Eller? Är det att dra parallellen lite för långt?

Läs notisen i tidningen Norran.

Följ min blogg med bloglovin

4 Comments

  1. Patrik Åkervinda

    Förjävla sorgligt att Gällivares Tingsrätt inte har kommit längre. Enligt arbetsmiljölagen ska ingen behöva utstå våld eller hot om våld. Om nu läraren antas råka ut för hot eller hot om våld i sitt arbete så ska det enligt lag vara dubbelbemanning i dessa arbetssituationer. Så grattis alla lärare, från och med nu är det befogat att kräva dubbelbemanning i allt arbete med eleverna.

    ”Tillsynspliktig lärare måste ha beredskap för att visst hot och våld kan förekomma vid ett ingripande mot en elev, på samma sätt som exempelvis en ordningsvakt eller polis. Därför ska ersättning för kränkning inte utgå i detta fall.”

    Så äckligt att de för över ansvaret på den anställde!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *