Lavendelns misär

Vi har verkligen försökt att utveckla gröna fingrar här hemma. Förr kunde ingenting med rötter eller med färgen grönt hålla sig i liv längre än en vecka kändes det som. Men det har förändrats. Vi har lyckats. Våra örter frodas i köksfönstret och vi plockar nästan dagligen färska örter till vår mat.

I våra fönster i sovrummet och i vardagsrummet växer tomatplantor så det knakar och det hänger jättemånga tomater som bara väntar på att bli lite större och på sin röda färg. Vi har också jordgubbsplantor som mår bra men som tyvärr inte verkar ge någon frukt.

Men en växt har problem och jag vet inte varför. Det är vår stackars lavendel.

Han får samma behandling som sina fönstergrannar som växer sig stora men själv vissnar han och håller sig bara på gränsen till liv. Jag har ingen aning vad vi gör fel. Större kruka? Mindre solljus? Mer kärlek och konversation?

Vad är hemligheten bakom en lavendels trivsel?

Följ min blogg med bloglovin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *