Där är där där det inte är

Eller inte var… Där är det nu. Fast inte det samma. Låt mig reda ut förvirringen.

För ett par veckor sedan blev jag av med mitt tankkort. Jag kunde inte minnas var, när eller hur jag blev av med det. (Hade jag vetat det så hade det ju knappast varit borta.) Men borta var det hur som helst. Det fanns inte på sitt vanliga ställe och jag letade igenom samtliga fickor i alla mina jackor. Även dem jag inte använt. Det fanns inte så mycket att göra till sist förutom att ringa och spärra kortet och beställa ett nytt.

Givetvis är det så att när man väl fått det nya så går det ett par dar tills man väl hittar det gamla som varit så borta. Och vanligtvis ligger det på ett sådant ställe så man förbannar sitt eget namn för att man inte letade där. Eller så får man en sådan plötsligt insikt att det var uppenbart att det skulle finnas där det var trots att det inte var det vanliga stället. Det hände inte mig.

Visst hittade jag mitt gamla kort idag. Men stället jag hittade det på förbryllar mig. Jag kan inte för mitt liv begripa hur jag medvetet kunnat stoppa det där jag fann det. I min innerficka har jag en moleskinbok och en penna. I denna bok, långt bak mellan ett par sidor jag inte är i närheten av att anteckna på än, fann jag tankkortet liggande. För att det ska ha hamnat där måste jag medvetet tänkt att det kunde vara en bra idé att gömma det för mig själv. Just den dagen har jag nog varit en idiot.

Men ingen skada är egentligen skedd. Det är ju ändå tur att jag gömde det på nåt sätt än att jag glömde det i kortläsaren på nån mack. Undrar vad jag kommer glömgömma härnäst?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *