Det är rätt stort med små figurer

Jag och min vän Jens begav oss igår till Hässleholm för att spela warmachine. Det är ett riktigt kul spel trots att jag blev fullkomligt överkörd.

Föreningen vi skulle spela med hyr in sig på ett ställe i Hässleholm som heter Markan. Ett riktigt trevlig och mysigt ställe. Det är drivet av en kulturförening så det är fullt med väggklättring, replokaler, tvspel, teater med mera. Vi var där en timme för tidigt, långt innan de andra spelarna dykt upp så vi slösade lite tid i caféet. Så här ser det ut.

Strax efter sex dök folk upp och vi satte igång med att spela. Warmchine är likt Warhammer ett figurspel. Reglerna är dock lite annorlunda och mer smidiga. Man behöver inte lika många gubbar och det är mer karaktärsbaserat än Warhammer. (Även om det finns karaktärer där också.)

Här är brädet det spelades på. Längst upp i bild, ute på kanten väntar mina figurer. Eftersom vi var ojämnt antal spelare fick jag hoppa över första rundan och bara se och lära mig under tiden de andra stred mot varandra. Men som jag nämnde tidigare… När det väl var min tur blev jag fullkomligt krossad. Det kommer jag inte bli nästa gång.

Vill man veta mer om Markan i Hässleholm så klickar man här: Markan

Vill man veta mer om Warmachine och hur kul det är så klickar man här: Privateer Press

Jag kommer lägga upp bilder på mina figurer så snart jag målat dem helt klara.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *