Jag skiftar skift.

Min skiftescykel på jobbet har inneburit att jag kanske inte jobbar lika många timmar som många andra, men däremot har jag bara haft två helger av fem lediga. Och ett schema som är omöjlig för den oinsatte att lära sig.

Jobba sju dagar. Ledig tre. Jobba sju dagar. Ledig fyra. Jobba sju dagar. Ledig sju. Så har det sett ut länge. Den där femte veckan när man är helt ledig har i och för sig varit skön, men faktum kvarstår. Jag är mest ledig när inga andra är lediga. Om någon föreslår en aktivitet en helg tre månader fram i  tiden så har jag varit tvungen att kolla mitt schema.

Så kommer det inte vara länge till. Inte på ett tag i alla fall. På grund av saker som prognoser och biltillverkningssituationen i världen och en massa andra saker antar jag, så ska det omorganiseras på mitt jobb. Resultatet av detta är att jag går från det som kallas kontinuerligt treskift till diskontinuerligt treskift. Detta innebär att jag är ledig varje helg istället. Samt att jag är ledig röda dagar.

Eftersom min fru också är ledig helger (precis som större delen av min umgängeskrets) så känns det som om jag får mer tid till henne (och dem). I månadsskiftet oktober/november går jag över.

Nackdelarna med detta är dock en lite mindre inkomst, (inget helg-OB) samt en ökad bensinkostnad då jag kommer få köra solo till jobbet. Men jag är ändå nöjd med det. Vi får se hur länge det går innan nästa omorganisation.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *