Målande på Markan

En hygglig helkväll i Hässleholm. Kul med kompisar och fixande av figurer.

Även om Hässleholm ligger en bra bit från Helsingborg tar jag gärna den bilturen en torsdag lite då och då för att träffa trevligt folk. Oftast spelas det väl figurspel men som jag nämnt i tidigare inlägg så utgör spelandet bara en tredjedel av hobbyn. Igår var en sådan dag då det inte spelades ett dugg. I stället så fixades det med figurer. De flesta av mina gamla och nya vänner där hade fått hem en stor beställning från USA och ville börja bygga ihop det de köpt. Så jag laddade en låda med färg och penslar och figurer som väntat på att bli målade ett tag.

Det är kul att måla ihop med andra. Det är kul att måla själv också. Man får ett fokus och tiden försvinner tillsammans med världen under tiden man håller på. Men med vänner blir det en social grej. Man ger varandra tips och feedback. Man snackar skit samtidigt. Man äter en pizza och dricker en läsk eller två. Och på Markan, där åldersskillnaden på spelarna skiljer sig stort är det också kul att samtidigt som man målar tillsammans med sina vänner kanske ge ett eller annat tips till de yngre hobbyutövarna. Tips som: Rikta kniven bort från dig när du skär och ha inga fingrar ivägen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *