Jag saknar inte saknaden

Jag har ofta saknat människor från förr och då känt mig lite nere och ledsen. Och jag får erkänna att jag dumt nog känt mig ansvarig för att relationen ebbat ut. Eller ännu värre, bortglömd.

Jag har kommit till vissa insikter. Tiden går. Det är en av dem. tiden går och vi med den, allihop. Alla utvecklas och saker händer och skulle det inte göra det så skulle det innebära stagnation och det mår ingen bra av. Ingen relation heller.

Jag insåg häromdagen när jag tänkte på en vän från förr, (som jag inte har något otalt med överhuvudtaget, vi bara har glidit ifrån varandra) att trots att jag saknade honom och det vi hade, så saknade jag inte mig själv som jag var då. Och det förflutnas Kent, som inte existerar längre, var en del av den relationen som nutidens Kent går och saknar. Och det funkar ju inte riktigt. Vår vänskap är kvar, min och min väns. Men vi umgås inte lika frekvent längre. Och det är okej. Det är inte lönt att gå och sakna något som var som aldrig kan bli igen. Jag är annorlunda och har ett större liv än vad jag hade då. Han är annorlunda och har större liv än vad han hade då. Fast på ett annat sätt.

Jag har bytt ut saknaden över en relation som aldrig kommer att vara likadan igen. Hade vi strävat mot det av någon anledning hade det varit som en felsydd kofta vi skulle trä på oss. Obekvämt och onaturligt. Jag har bytt saknaden till att endast vara fina minnen över en period i mitt liv och en vänskap som har hjälpt mig att bli den person jag är idag. Och det kan jag bara känna tacksamhet för. Och tacksamhet är bättre än saknad eller känslan att vara bortglömd.

2 Comments

  1. Varje relation är sin relation. Jag har vänskapsförhållanden som är just sådana. År kan förflyta och det är no hard feelings när man tar upp kontakten igen, om man tar upp kontakten igen. Det är skönt. Men när saker som varit intensiva ebbar ut har jag känt saknad. Jag träffar fortfarande min vän som inlägget handlar om då och då men aldrig som det var förr. Vi är fortfarande goda vänner. Vänskapen är inte borta. Jag har fler sådana relationer som jag saknat i olika grad. Som sagt. Varje relation är sin relation.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *