Kung Tut i Malmö

Jag och min vän Timmy åkte till Malmö för att se på utställningen om Tutankhamun. Det var väldigt häftigt och väl värt pengarna.

Ett tips är att ta hörlurarna som erbjuds. Jag och Timmy tänkte att vi är två normalbegåvade människor som kan läsa och ville kunna prata med varandra under besöket och inte gå i flock utan att yttra ett ord. På grund av detta beslut missade vi en del i de första två rummen. I det ena visades det en film och i det andra visades hur gravkammaren sett ut när den upptäcktes.

Efter det så kom själva utställningen och det var rikligt skyltat så man kunde kolla på vad man ville, när man ville det och man kunde vara social med sin kompis under tiden.

Jag kan varmt rekommendera att man tar sig ner till Malmö för utställningen. Den är väldigt omfattande och imponerande. Här är en länk till utställningen.

Jag tog lite bilder. Det fick man lov så länge man lämnade blixten i fickan.

20121102-065238.jpg

Detta är det näst största gyllene gravrummet. Jag fotade i hemlighet tanten på bilden för att man lättare skulle se hur stor den var.

20121102-065411.jpg

Kista och kista som var inuti den andra kistan. På det viset var Tutankhamuns mumie lite grann som en sån där rysk babushka.

20121102-065532.jpg

Så här såg han ut under alla gyllene masker. Jag tänkte att det var ett bra sätt att avsluta ett inlägg såhär i halloweentider.

Återigen; Besök utställningen om ni gillar historia, arkeologi, guld, Egypten eller folk som går runt med hörlurar. Det är väl värt 165 spänn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *