It was a very good year

Som Sinatra sjöng en gång… Precis som så många andra känner jag för att sammanfatta eller i alla fall reflektera över mitt 2012.

Jag vet bara inte hur jag ska lägga upp det. Tre stora saker har hänt i år. Jag gifte mig. Jag och min fru köpte oss ett hus. Och jag ska bli morbror. Det är häftigt. Det känns som om det är det som har dominerat hela året och det har varit ett riktigt bra år. Men det hände andra saker också…

Jag gick hos en coach för att jag hade lite ångest inför framtiden. Jag lärde mig tänka annorlunda och blev en lugnare och bättre Kent.

Jag skaffade egen domän till min blogg och har också nu i slutet av året startat en podcast som jag har haft lust att göra länge.

Jag har med min fru gått på ett flertal konserter. First Aid Kit, Laleh, Bo Kaspers orkester, Efterklang, Timbuktu, Winnerbäck, Laleh en gång till… Om man ska välja någon eller några av dem som stod ut så kan jag säga att First Aid Kit rörde mig till tårar och Efterklang gjorde mig euforisk. Det var ett bra konsertår.

Det var också året jag kom igång med mitt skrivande och sedan tyvärr tappade det igen. Jag har i skrivande stund inte skrivit på något annat än bloggen på vad känns som evigheter. Ett av mina nyårslöften är att 2013 ska bli ett skrivande år. Det ska också bli ett husligt år, ett kärleksfullt år och ett växande år. Det är bara magen som klyschigt nog lovas mindre…

2012 var också ett sökande år. Ett sökande efter något större eller djupare, i alla fall på ett andligt plan. Eller… Jag vet inte om det är rätt ord. Jag var inte på jakt efter religion. Inte efter en gudomlig uppenbarelse. Men det var något slags sökande efter mening och själ. Och sammanhang. Eller sökandet efter en fråga. Det forskades i olika traditioner och lästes en massa böcker och det funderades och mediterades en hel del. Till sist snubblade jag över boken ”Wabi Sabi” av Agneta Nyholm Winqvist och hittade någon form av tillfredsställande budskap och insikt.

Jag har upplevt stor lycka, stor glädje och ett lugn i år. Nästa år börjar imorgon.

Nyår är min favorithögtid. Om det nu kan kallas högtid… För mig är det det. Jag får alltid en fantastisk känsla vid tolvslaget som nästan är obeskrivlig. Det är som om hela nästa år ligger öppet framför mig och det är fullt med möjligheter för mig att upptäcka. Det är en känsla av frihet, av upprymdhet och renhet. Jag älskar nyår.

Gott nytt år på er. Må 2013 bli vad ni önskar att det ska bli.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *