Mitt nya förhållande till Bo & Co

Jag läste ett inlägg på twitter. Bo Kaspers orkester är musikens motsvarighet till bras-DVDn. Och jag hade nog instämt lite grann. Men det var innan jag såg dem live.

Min fru älskar Bo Kaspers orkester och har gjort det i många år. Jag, å andra sidan har knappt lyssnat på dem. De gångerna jag har hört dem på radion har jag avfärdat det med ett ”meh”… Det har känts för slätt, för tillrättalagt. Oengagerat till och med. Inte att det är dålig musik som så, men ointressant.

Så när Leona hade köpt biljetter till deras spelning på konserthuset i Helsingborg och frågade om jag ville med så sade jag ja. Det måste ju ändå finnas en anledning till varför en person jag älskar och vars åsikter och smak jag respekterar, älskar ett band. Så jag gav Bosse och grabbarna en chans. Och det ångrar jag inte.

bokaspers

 

 

Det jag fick höra var engagemang, kärlek till musiken, skickliga musiker och låtskrivare. Och riktigt bra musik. Det var ett Bo Kaspers jag personligen inte relaterat till förut. Det enda smolket i glädjebägaren var att jag blev intresserad av texterna men hade stundtals väldigt svårt att höra vad som sjöngs. Men som tur är så har min fru en hel del skivor jag kan lyssna på. Och nu har jag ett helt nytt förhållande till ett band som tidigare bara varit i bakgrunden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *