Välkommen hem liksom

Efter att ha varit i Ängelholm en vända kommer jag hem till en fruktansvärd odör.

Jag hade varit inom affären och köpt mat och öppnade vår ytterdörr för att omedelbart slås rakt i ansiktet av en välbekant men dock så vedervärdig stank. En av våra katter hade varit idiot och skvätt någonstans som inte var en sandfylld låda. Med tanke på att jag kände det så markant så var källan förmodligen nära hallen.

Vi har lagt tidningar i hallen för att spara på parketten. En slags fattigmans-dörrmatta. Det var inte där. Inte i skohyllan heller. Skorna var torra. Det som blivit urinerat på var vår golvmopp som stod inne på badrummet. Det luktade verkligen inte gott. Det blev att rengöra och skura lite grann. (inte med moppen) och tända ett doftljus inne på badrummet för att få bort lukten. Det bör tilläggas att lådorna var rena.

Vi har haft problem ett tag med att våra katter pinkar på ställen de inte ska. Vi har nu stängt till sovrummet då det förr vid ett flertal tillfällen hände att någon gjorde nummer ett i sängen. (vi har nu en ny bäddmadrass) Så fort något hamnat på golvet i badrummet har det också hänt att en skvättare varit framme…

Detta började strax efter vi flyttade till Helsingborg. Vi flyttade från en stor fyra till en lite mindre trea och samtidigt så blev vår tredje katt ”tonåring”. Det kan vara så att vi har rubbat någon maktbalans som skapat oro, osämja och protesthandlingar.

Nu är det inte så att vi har katturin i hela lägenheten. Efter vi lärde oss att stänga till sovrummet händer det i stort sett endast i badrummet och där är det lätt att städa. Soffan har än så länge fått vara ifred. Köket och hobbyrummet också. Jag hoppas verkligen att flytten till huset är slutet på detta. De kommer få så mycket fler kvadratmeter att regera över och dessutom med två våningar och källare lär de knappast behöva umgås alls om de inte känner för det.

Det märks att de går och stör sig på varandra på så få (83) kvadrat som vi har. Och när vi sedan till våren byggt en utegård till dem så kommer allting förhoppningsvis bli jättebra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *