Bordet på bordet

Jag har börjat bygga ett spelbord till Mordheim och/eller Warmachine. Det går framåt och jag har kul. Nu ska jag visa lite bilder.

tom platta

 

Det hela börjar med att man köper ett gäng polystyrenplattor. Det är som hård blå frigolit utan alla de där små cellerna som hamnar överallt när man hanterar det. För ett warmachine- eller mordheimbord behöver man två. Det beror på storleken. Bordet ska ha storleken 4 fot x 4 fot. ca 120X120cm. När man har sina plattor plockar man fram en helt vanlig kulspetspenna och börjar rita.

kulspetspennat

 

Jag har valt att ha rätt så stora stenplattor vid sidan om vägarna. Vägarna är kantade med kantsten och på denna bilden är vägarna inte ifyllda än. Det är för att jag inte hunnit så långt än. Det kommer. Nu kommer en bild på lite närbilder och detaljer.

detaljer

 

Övre vänstra bilden är ett urgröpt parti som ska bli antingen ras eller fyllt med någon form av vatten eller lera. Jag har inte bestämt mig än. Nedre vänstra är en kompassnål som ligger i centrum av en rondell. Övre högra är en stig mellan stenplattorna. Nedre högra är ett område där någon brytt sig om att det ska vara fint och haft råd till de dyra stenhuggarna och nästan bara fått raka stenar. Förutom den stora runda i mitten.

högervänster vänsterhöger

 

Jag har designat mitt bord så att man kan lägga den vänstra plattan till vänster om den högra och också lägga den högra plattan till vänster om den vänstra och på de viset ta över rollen som vänsterplatta och gör vänsterplattan till högerplatta. Eller så kan man säga att det inte finns några höger och vänster. Beroende på hur man ser det kan det likaväl vara övre och undre plattan. Ja, ni fattar…

skräp

 

Det blir en hel del småbitar och skräp när man håller på. Håll inte på i närheten av små varelser som kan äta det och sätta i halsen. Jag har stängt dörren till verkstan så inte katterna kan komma in.

väg

 

Jag började på kullerstenen. Det verkar inte bli helt lyckat så innan jag fortsätter ska jag fixa en mall att följa så att det blir lite rakare. Det kan i och för sig finnas en tjusning i att det är lite snett och vingt också. Fler uppdateringar följer när jag kommit en bit längre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *