Nätter i Prag

På lördag ska jag dra igång en kampanj i rollspelet Vampire the Masquerade. Jag är taggad till tusen och jag vet att mina spelare också är det.

Jag har ju en rollspelsgrupp som är mer en duo än en egentlig grupp. Jag gillar att vi inte är så många. Vi har spelat Mutant: Undergångens Arvtagare ett tag och ska nu dra igång något nytt. Vampyrer i Prag. De kommer båda två börja spelet som purfärska vampyrer som inte har en jättebra koll på den mörka värld de blivit en del av. Jag har hållit enskilda möten med dem för att ta itu med sådant som hur deras invigning, deras blivande till vampyr så att säga, gick till.

Det har gått åt rätt så mycket tid till förarbete. Prag är bara Prag och det är ju inte så lite. Men det är inte mitt Prag. Jag har pluggat kartor. Skrivit om stadens historia så den passar mina ändamål. Skrivit om nattklubbar, kyrkor, gömställen. Jag har skrivit dryga femtio spelledarpersoner. Vissa mer noggrant än andra. Letat bilder och inspiration och imorgon, fredag ska jag sätta mig ner på kvällen med en god öl eller ett glas vin och gå igenom allt en sista gång så det är tipp topp och förberett och i ordning när vi sätter igång.

För skojs skull gjorde jag för en månad sen en liten snabb trailer för grabbarna med bilder jag samlat ihop inför spelet. En slideshow med iMovies standardmusik och så. Inte mycket. Men något lite extra sådär.

Jag har en anan sak också men eftersom den inte är helt spikad än så får den biten vänta lite innan jag avslöjar den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *