Spelbrädet är klart

Efter ett antal veckor som har varit fullsmockade med en hel del annat viktigt att göra så är nu spelbrädet klart. Nästan. Jo det är det.

IMG_2764

 

Det har varit en hel del böjd rygg och slabbande med färg, vatten och svamp samt att varenda linje på brädet är mer eller mindre noggrannt ritad för hand med en kulspetspenna. Jag har även använt kniv, skruvmejsel, hammare, linjal och en hel del gott humör och tålamod. Men det finns missar upptäckte jag nu mot slutet som stör skiten ur mig. Som detta:

mudpitochschack

 

Gyttjepölen blev skitbra. Jag är asnöjd. Men vad ser jag i fjärran? Fattas det en rad på schackbrädet? Jajemän! Jag har gjort en halvhjärtad lösning med färgen. Jag har mätt rätt men när stenarna skulle ritas så har jag gjort en tabbe. Jag får sätta ett hus ovanpå. Eller hitta på nya regler för schack. Andra saker jag är lite självkritisk mot är mina korsningar.

korsning

 

Att göra snyggt kullerstensmönster i styrolit med en kulspetspenna och 0.5 cm stora ”gatstenar” är svårare än det låter. Jag har en nyfunnen och oerhörd respekt för stensättare nu. Nästa gång jag ser någon lägga gatsten i det där bågmönstret ska jag gå fram och säga att jag vet hur det är… Eller så nickar jag bara åt dem sådär lite svenskt.

kompass

 

Kompasstorget blev jag väldigt nöjd med. Och alla lerdetaljer som finns här och var är jag också väldigt glad att jag fick till så bra som jag fick till dem.

gyttjaochväg

 

Nu fortsätter arbetet. Själva brädet är klart men det är lite tomt. Jag har bara två hus än så länge. Men nu ska det byggas lite fler så att vi kan ha ordentliga Mordheimlir eller warmachinescenarion här hemma.

tvåhus

One Comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *