Underverk och pasta

Ibland händer det att man lyckas med något som man ödmjukt kan kalla för ett litet mirakel på spisen. När man lyckats med detta konststycke mer än en gång kan man om man är snäll dela med sig till omvärlden hur man gjorde. Jag är snäll. Varsågoda: ett vegetariskt recept.

Ta fram en gryta och koka vatten till sån där bred platt pasta som jag inte kommer ihåg vad den heter. Ju bredare desto bättre tycker jag.

Ha en bra stekpanna och använd på den till en början valfritt stekfett. Hacka rödlök och vitlök och släng på när stekfettet är bra och bubblande på pannan. Skvätt sedan på lite tomatpuré, chilisås och en liten plutt med sambal oelek. Därefter finhackad paprika och ännu mer finhackad cocktailtomat. Släng också i basilikablad som man rycker loss från en planta. Låt steka en stund. Under tiden så kapar man halloumi i munsbitstora bitar och slänger på dessa också efter en stund. Sen på med en eller två nävar spenat. Därefter häller man på grädde. Inte för mycket, men inte för lite heller. Salta och peppra. Det finns en risk att det kan bli lite för salt med halloumi i och i så fall kan man ringla lite flytande honung över under tiden man rör runt. Jag gjorde det. Till sist kan man om man vill strössla lite parmesan över alltihop och röra runt en sista gång.

20130419-194030.jpg

När sen såsen och pastan är klar häller man den ena över den andra. Vi hade lite vitlöksbröd till och lite extra spenat och tomat samt parmesan som var kvar efter matlagningen. Vi drack vin till och njöt dessutom av varandras sällskap till maten.

20130419-194047.jpg

Så se till att ha hemma:
1 röd paprika
Ett par klyftor vitlök
Ca 8 cocktailtomater (fler om ni vill ha vid sidan om sen)
1 halloumi
1 påse spenat
1 basilika
1 parmesan
1 påse bred pasta
Salt
Peppar
Sambal oelek
Tomatpuré
Chilisås (inte ett måste, jag tog bara i lite grann för att få slut på flaskan)
Flytande honung

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *