Ved för vintern

Vi är lite sent på det. Egentligen borde vedskjulet väl redan vara fullt. Men vi är nybörjare och bättre sent än aldrig sägs det ju.

Igår var jag och Leona hemma hos min syster och svåger med både släp, motorsåg och gott humör. Vi höll på i nästan sex timmar med att kapa upp grenar och stammar till mer hanterbara bitar som så småningom ska gå upp i rök i vår kamin.

Jag har erfarenhet av att jobba i skogen. Jag hjälpte min far när jag var yngre. Vi hade också kamin när jag växte upp. Men den erfarenheten är inte samma sak som en vana. Idag har jag rätt så rejält med träningsvärk i armarna. Men det känns rätt gött. Och hemma på uppfarten ligger en rejäl hög med bränne som ska klyvas och staplas en dag snart. Vi kommer nog få det varmt i vinter.

20130502-203854.jpg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *