WAAAGH!

Jag har varit i målartagen och blivit klar med mitt nya warband till Mordheim. Jag har alltid spelat Witch Hunters förut och eftersom jag aldrig vann så tänkte jag prova på något nytt och kul. Orker är kul. Låt mig presentera: KRUSH BOYZ

Först ut är den extra stinkande och särdeles våldsamme bossen över gänget. Borkzog Krusherbeater. Hans vapenkombo är inte helt optimal, regelmässigt, men han ser riktigt tuff ut med svärd och morgonstjärna.

Borkzog

 

Näst upp är Den andlige ledaren, den dreglande vedervärdige vilden från den näst djupaste hålan i berget, Shamanen Hakkarac Cursebreaker. Här ser vi honom i ett foto lite ur fokus.

HakkaracF

 

 

Hans kappa är jag särdeles nöjd med. Den har allt vad en ork behöver inför modesäsongen. Avhuggna händer från fallna fiender, skallar från oskyldiga offer, käke från bytesdjur och de obligatoriska fågelkranierna. Vem kan vara utan dem?

HakkaracB

 

I warbandet är det två orker som förutom bossen och shamanen är tuffare än alla andra. Två riktigt ruskiga råskinn. Rasande röjande brorsor från olika morsor, Azgag Noseflayer och Uzgrul Beardeater! Inte nog med att de är skickliga på att hugga med sina svärd på allt som kommer inom räckhåll, de har också lyckats få tag på armborst så de kan dräpa saker på håll. Det är de väldigt upphetsade över.

Azgag&Uzgrul

 

Warbandet har även tre orker till. De är inte riktigt lika tuffa som de två ovan nämnda charmknuttarna. Men de vill gärna vara det. De vill så gärna stiga i graderna och anses vara lika nedriga och kaotiska som sina idoler att de allt som oftast bråkar lika mycket med varandra som fienden. Dessa tre Boyz är Badrak Skabchewer

Badrak

 

Hoghag ’Eadbad

Hoghag

 

Och sist men inte minst… Gitbash Tusksplitter

Gitbash

 

Efter den siste kommer det vanligtvis inte mer. Och det gör det nästan inte heller. Men som en klok och förståndig ork vet man att man behöver något som kan springa fram och utlösa eventuella fällor som ligger i vägen för orkens framfart. Någon som kan ta en smäll och det inte gör så mycket om denne skulle råka dö. Därför har man goblins med sig. Ja de är små och slemmiga och knappt värda att äta ens en gång. Men de har sina nyttoområden kan motvilligt erkännas. De fyra kuvade goblins som Krusherbeater har med i sitt följe är Grut Skewnose, Bogwort Snotspit, Gubber Yellowbiter och Ratnose Gazbag.

Goblins

 

Nu hoppas i bara på att gudarna Gork och Mork hör vårt stridsvrål och gynnar oss i strid. Nästa gång vi spelar Mordheim… Då jävlar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *