Musiktips

Jag har inte kollat så mycket musikvideos sedan Mtv slutade spela musik. Men ibland går man loss och grottar ner sig några timmar på Youtube. Och då kan man hitta sånt här:

Jag vet att jag är lite sent ute, men igår upptäckte jag Birdie. Här med en cover på Phoenix 1901. Videon är riktigt bra och alla Harry Potter-fans känner väl igen Luna Lovegood? Jag lyssnade på fler låtar med Birdie och alla är riktigt bra. Hon gör bland annat en riktigt bra cover på Bon Ivers Skinny Love också. Kolla upp den.

Genom att klicka vidare hamnade jag framför några videos av Ed Sheeran. Den här videon är riktigt vacker. Och låten är riktigt bra också.

Nästa video är inte så mycket en video som det är ett foto som sakta blir tydligare. Så är det ju när det inte hittas en officiell video och fans får för sig att de då får göra nåt eget. Det finns gott om låtar av Angus & Julia Stone som det finns officiella videor till men det var denna låten som fick mig att bli lite småförälskad i musiken. Så det jag rekommenderar är egentligen att sätta igång låten, luta sig tillbaka, blunda och bara njuta i några minuter.

http://www.youtube.com/watch?v=bj905HtsB-g

Junip är ett nytt svenskt projekt med Jose Gonzales bakom mikrfonen bland annat. Här fastnade jag lika mycket för videon som jag fastnade för låten. Den är vacker och obehaglig samtidigt. Det är första delen. Andra delen av ”filmen” är en annan musikvideo som man lätt hittar om man söker på Junip på Youtube.

Fyra musikvideos serverade. Varsågod! Lyssna och njut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *