Charmen med egen skärm

När man är spelledare behöver man ofta slå dolda tärningsslag och eventuellt titta i tabeller. För att undvika att bläddra i böcker och dölja slag med handen finns det spelledarskärmar.

Dessa är allt som oftast lite eller ganska otympliga. Gjorda av papp så vill de vika tillbaka sig själva eller så är de tabeller man ibland behöver på fel sida av skärmen så man får sitta och vika den. Nu finns det några som är bättre och några som är sämre. Jag är en sådan spelledare som trivs bäst när jag har något att gömma mina tärningar och anteckningar bakom. Jag vill ju inte att mina spelare ska råka se något som är for my eyes only.

Vi ska börja spela Fantasy! Old school gaming på lördag och på Saga games hemsida finns det en pdf av en spelledarskärm att ladda ner. Denna innehåller dock lite som jag tyckte var lite onödigt, samt att jag hade fått bygga upp skärmen av pappskivor och det gillar jag inte så mycket.

Så jag klippte lite i dokumentet och klistrade in det jag tyckte jag behövde i en lite mindre skala för att bygga mig en egen lite mindre skärm som till och med är lätt att transportera. Och så skrev jag ut lite fantasybilder för mina spelare att bli inspirerade av. Hela rasket byggdes sedan ihop av ett par tomma cdfodral. Skåda:

20130827-195017.jpg

20130827-195009.jpg

20130827-194952.jpg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *