Hela härligheten

Jag älskar att gå på skogspromenader. Det är något jag gör oftare nu när vi har hund. Det är något speciellt som händer i en.

Det finns få saker som är mer rogivande än en vacker skog. Speciellt i bra väder och utom hörhåll från trafik och stadsbrus. Att bara höra fågelsång och vinden genom trädkronorna är medicin för själen. Som om bekymmer bara rinner av en. Och när man går där med Sally och hon stannar upp för att nosa på något särdeles intressant så stannar jag också upp. Tar ett djupt andetag och blickar upp mot trädkronorna och man känner nästan att man blir en del av alltet. Av träden, vinden, ljuset och marken. Det känns heligt.

tingvallavinter

 

Sen rycker det i kopplet. Sally har tappat intresset för det som för ett ögonblick sedan var så intressant och hon har inte tålamod för en husse som bara står och glor upp i skyn. Hon rycker mig tillbaka till nuet. När man umgås med en hund är det svårt att inte befinna sig i ett kontinuerligt nu. Man lär sig att just då bara vara där och då. Inte imorgon, inte igår… Bara… Nu. Hundar är ren mindfullness i päls.

sallyisnön

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *