Införandet av Ville eller Freja

Vi fick besked på att infinna oss på RMC klockan halv fyra idag. Vi var där. Och vi kunde inte sluta le i bilen på vägen hem.

I lördags när vi ringde till Malmö fick vi reda på att det blev tid för insättning av embryot på måndagen. Söndagen var också en eventuell dag. Tydligen är det bäst med återinförande tredje eller femte dagen. Tidigare insättning görs bara om ägget är svagt. Det klarar sig ju alltid bäst i sin naturliga miljö. Och på den fjärde dagen är embryot i ett speciellt skede som gör det väldigt risky att fippla med det. (Jag använder vetenskapliga termer här…)

Vi kom till RMC och allt gick väldigt snabbt. Leona fick byta om och jag fick ta på mig en blå rock och följa med in i samma operationssal där ägget plockades i fredags. Klart och tydligt på en skärm direkt när vi kom in fick vi se det embryo som skulle återinföras. Det är en oerhörd häftig syn. Själva återförandet gick på ett par minuter. Leona ville att det skulle gå så fort som möjligt. Inte för att det var obekvämt. Men det underlättar införandet om urinblåsan är full.

embryo

 

Leona har lovat embryot att om det bara stannar på plats så ska det bli gott om choklad och mycket dans. Det blev en hel del sittdansande i bilen på vägen hem. Och en del choklad också. Men nu kommer det lite väntan igen. Allt har gått så fort nu på det senaste. Tre dagar mellan ultraljuden. Tre dagar efter äggplock var det in med det igen… Nu ska vi vänta i sexton dagar innan Leona får ta ett gravtest. Nu kan vi inte göra något. Bara hoppas och hålla tummarna att det fäster. Att det gror. Att det i slutet av oktober tittar ut en liten Ville eller en liten Freja.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *