10. IS

Is är det femte elementet. I isvärlden Nifelheim finns källan Hvergelmer ur vilken alla livgivande strömmar kommer. Tillsammans med hettan från Muspelheim skapas världen.

IS är snön och vinterns runa. Den står för klarhet och struktur. Den står också för jaget. Som en droppe i havet är svår att skilja från en annan när den är tillsammans med alla andra som utgör samma hav. Men en iskristall är en vacker och klar ting för sig själv.

Men även om att veta att man kan stå själv och IS visar på struktur kan IS i dess frusna betydelse också varna för stagnation och att vara fast i sina övertygelser. En slags känslokyla. Efter vinter ska våren komma. Energier måste flöda.

IS kan också råda oss att likt en björn om vintern gå i ide lite grann. Varva ner och vila. Spara våra energier och låta världen sköta sig själv ett litet tag.

 

IMG_4579 (1)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *