15. SOL

Sol kör sin vagn Alfrödull över himlavalvet varje dag. Hon skyndar sig för hon är jagad av vargen Skoll. Hon har en bror, Måne, som har sin egen vagn och kör över himlen om natten. Jagad av vargen Hate.  Hon kallas också Sunna och är dotter till jättinnan Natt.

SOL är föga förvånande sommarens och solens runa. Även om runan är tätt knuten till asynjan Sol så är den också knuten till Balder. SOL står för den livgivande kärlekskraften. Det är inte den sexuella kärleken när det gäller SOL. Det är den varma omsorgsfulla kärleken man kan hitta mellan vänner och mellan familjemedlemmar.

SOL står för en högre lycka och en period av ljus och flödande livskraft. Men det finns också en varning i detta. För mycket sol leder lätt till uttorkning och utbrändhet. Även själslig sådan.

Vandra med ödmjukhet och generositet.

 

IMG_4589 (1)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *