19. MADR

De som kom före oss är ej att förglömma. Graven sågs som en hemvist för de döda och att ha en gravhög nära gården blev en kultplats. Man satte ut mat och dryck och hedrade ens förfäder vid vissa tillfällen på året. Alvablot. Förfäderna kom till Alfheim. Gravhögen var deras jordiska koppling.

MADR är människans runa. Den förenar TYR, BJARKA och EIH. Den symboliserar en människas blivande och växande och integration mellan människor, men också integrationen mellan en människas inre aspekter. Det som gör en människa hel.

MADR uppmanar  så till självkännedom och självmedvetande. Spegla dig i universum och se hur universum speglar sig i dig.

Men runan symboliserar också de människor som varit här innan dig. Dina förfäder och förmödrar. Det är genom MADR man har kontakten bakåt i släktleden och till andra andar som är av upplysta personer.

 

IMG_4597 (1)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *