20. LAGU

Under världsträdet Yggdrasil finns tre brunnar. Urds brunn, där nornorna finns. Mimers brunn. Där Oden offrade sitt öga för att få världens visdom. Och Hvergelmer, urkällan i Nifelheim där allt vatten härstammar från. Tolv mäktiga floder rinner därifrån.

Vattenrunan LAGU representerar känslor, intuition och tårar. Den representerar också det undermedvetna, drömmar, flöde. Och även det livgivande regnet. Allt behöver vatten för att växa och så småningom bära frukt.

Det finns en nakenhet i LAGU. Vi klär av oss nakna när vi badar och i runan finns en sårbarhet och en nakenhet. Vi är alla vattendroppar i det hav som är mänskligheten eller rent av hela skapelsen. Vi är en del av något större.

LAGU representerar flödet som man kan känna när tiden bara försvinner när man är uppe i något. När man inte riktigt vet var man är utan bara gör. Flow, kallas det också. Så den är tålamodets runa också. Den kan råda att för en stund bara flyta med strömmen och se vart man hamnar. Lita på  energiflödena och streta inte emot.

 

IMG_4599 (1)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *