23. DAGAZ

Det har varit vintersolstånd och runt den dagen håller man midvinterblot. Det går mot ljusare tider och man drack jul och det nya året började. Vi äter fortfarande skinka i dessa dagar. Frejs heliga djur. Gyllenborst.

DAGAZ är dagens och upplysningens runa. Den symboliserar transformation och uppvaknande. Vissa ser att runan liknar en fjäril och det kanske är passande eftersom det djuret genomgår en förvandling. Man kan med DAGAZ hjälp lämna tidigare utvecklingsstadier. Passande nu vid slutet på året då det ofta tänks en hel del på nyårslöften.

Det kan hjälpa att tänka att när larven blivit fjäril kan den aldrig bli en larv igen. THURS är ju också en transformationsruna men till skillnad från den är DAGAZtransformationer alltid harmoniska och leder alltid till något gott.

 

IMG_4605 (1)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *