24. FEH

Från Audhumbla strömmade fyra floder. Hon gav näring till allt i begynnelsen. Hon var överflöd. Hon var tryggheten. Så var det när det gällde boskapen förr. De gav mat på bordet, kläder på kroppen och ett välstånd. På ett sätt stämmer det väl fortfarande.

FEH är välståndets runa. Den står för rikedom och materiella ting men också för förnöjsamhet och att få det man önskar. Men eftersom det är boskapsrunan så handlar det inte om ett välstånd som du lägger på hög. Det handlar inte om miljoner på banken och att ha ha ha och få få få. FEH påminner oss också att det är osunt att ha en överdriven fixering vid materiella tillgångar. Rikedomen njuts bäst i måtta, så man har kvar till sen.

Att ha det gott ställt, mat på bordet, hela och rena kläder, tak över huvudet och ved till elden. Och framför allt någon eller några att dela det med.

FEH symboliserar en fullbordan. Att man har nått fram. Att man kan sätta sig tillbaka i sin favoritstol och koppla av en stund. För efter FEH… Då kommer UR.

 

IMG_4611

 

 

God jul på er allesamman och tack för att ni har läst min lilla julkalender. Har ni tips på vad jag kan skriva om härnäst så lägg gärna en kommentar.

Äring och Frid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *