3. ASS

Urkon Audhumbla fick näring från att slicka på frosten på stenar i Nifelheim. En sten var egentligen en man som hette Bure. Han fick sonen Bor. Bor fick med en thurs som hette Bestla tre söner. Dessa var Oden, Vile och Ve. De var de första asarna. 

Detta är Asarnas runa. Det hör man till och med på namnet. Det är också andens runa. Oden är den som gav människorna ande när de skapades. Vile gav dem förstånd och Ve gav känslor och sinnen. Eftersom den är förknippad med både asarna och de första människorna är ASS också knuten till förfäder och förmödrar. De som varit här innan oss.

Runan är fylld med visdom och är också förknippad med andlig extas och inspiration. Den representerar all form av kommunikation, sång och poesi. Talar man om elementen är ASS luftens runa.

 

IMG_4565 (1)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *