4. REID

Tor är inte bara en åskgud, även om det är mest så man känner till honom idag. Tors främsta uppgift är att upprätthålla världsordningen. Han kämpar ständigt mot thursar och jättar och de kaoskrafter de representerar. Han är den starkaste av asarna, men inte den klokaste direkt. Han har lite problem med humöret ibland. Tor är också en slags fruktbarhetsgud som kommer med regnet över fälten och giftermål välsignades förr med torshammaren Mjölner. 

REID kallas också för vagnsrunan och är Tors runa och är därför en stark skyddsruna.  Den symboliserar en framåtgående kraft som bringar rening och upplysning. Vagnsrunan hjälper en på resan. Den hjälper en att ta ett beslut och att hitta disciplinen att utföra det man bestämt sig för. Att sitta på kuskbocken i sitt eget liv och inte bara åka med i vagnen.

Den står också för de fyra väderstrecken. Tor är en gud som är om sig och kring sig och REID är en runa som kan vara bra att ha med sig på resor.

IMG_4567 (1)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *