6. GIFU

De tre gudarna Oden, Vile och Ve fann två stycken ofärdiga människor som låg på marken. De gav dem gåvorna av liv, ande och och omdöme. De två hette Ask och Embla och de var de första människorna. Skapade av samma gåvor och likställda i skapelsen.

GIFU kallas gåvorunan och står för harmoni och balans. Den står alltså inte bara för gåvor vi får, utan också för vår offervilja. För ömsesidig respekt, att kunna ge av oss själva till förmån för andra. Den står för gudagåvor men också för blot.

Runan symboliserar också de sex riktningarna, öst, väst, nord, syd, ner och upp och är kopplad till det stora kretsloppet. Allt går runt. Det du ger får du. Allt som kommer ska gå. Karma är ett annat ord.

 

IMG_4571 (1)

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *