8. HAGAL

Heimdall var född av nio systrar. Han bor på Himmelberget och därifrån vaktar han Bifrost, bron som leder upp till gudarnas rike. Han är gudarnas väktare och behöver mindre sömn än en fågel och kan höra när gräset växer och kan se lika långt om dagen som om natten. Han står vid änden av regnbågen och vid fara blåser han i Gjallarhornet. 

Runan HAGAL är starkt förknippad med Heimdall för den står för övergången mellan världarna, regnbågen och vintergatan. HAGAL är som ni kanske hör haglets runa. Den ger insikt genom omskakande upplevelser. I sin fysiska form kan en ordentlig hagelskur vara förödande, men när det smälter ger det näring till jorden.

HAGAL representera de kosmiska krafter vi inte kan motverka. Den kan vända upp och ner på hela ens tillvaro och slå förutfattade meningar och förväntningar i spillror. De obevekliga naturkrafterna som kan tvinga in en i ett nytt livsskede. HAGAL röjer alltså undan det som måste bort fr att vi ska kunna utvecklas.

 

IMG_4574

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *