Parklife i Klippan

Under 5 veckor har jag haft verksamhetsförlagd utbildning (VFU) på Tekniska förvaltningen Gata Park i Klippan. Där har jag arbetat med stadsparkens framtid.

Stadsparken i Klippan är i nuläget lite eftersatt och inte så väl planerad. Visst används den av invånarna, men den upplevs som otrygg efter mörkrets infall och den är lite sliten. Så jag har under fem veckor fnulat på hur man kan göra stadsparken till Klippans gröna juvel.

Jag har jobbat en hel del med medborgarsamverkan. Deltagande och attitydförändringar. Men även med upprustning och utveckling. Hur ska belysningen se ut? (Det var betydligt svårare än jag föreställt mig.) Hur kan ett naturlikt litet område utvecklas? Vad ska göras med den där runda öppna ytan omsluten av häckar i mitten av parken? Här är mitt förslag.

En paviljong. Det var svårt att hitta paviljonger som inte är av aluminiumvariant för trädgården. Så jag inledde samtal med bygg- och anläggningsprogrammet på gymnasieskolan för att se om de var sugna. Jag har planerat lekplats och engelsk trädgård. Jag hade dialog med närliggande låg- och mellanstadieskola om utepedagogik och… Ja jag har gjort en massa på fem veckor. De har gått oerhört fort.

Det blev en rapport på dryga 30 sidor och om lite drygt en vecka ska jag presentera projektet för kommunpolitikerna. Hoppas de nappar på idéerna.

I går efter jag lämnat över min rapport och jag och och mina handledare tog en kopp kaffe blev jag erbjuden en projektanställning. Det finns tydligen ett torg i Ljungbyhed som behöver lite omhändertagande. Det är bara att sätta tänderna i det med. Det här är kul.

Det växer en stor lind i mitten och det ligger en korvkiosk intill. Det är en parkering idag. Men det kommer det inte vara när jag är klar med det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *