Floating

Det kom som en eftertanke och blev någon sorts nyårslöfte av något slag. Varje månad ska jag ha en upplevelse jag inte haft tidigare. Idag gjorde jag den första. Floating.

Tanken med dessa upplevelser är inte att pressa sig långt utanför sin comfort zone bara för att. Jag känner mig inte dragen till bungy jumps och fallskärmshopp. Man säger man vill testa saker eller besöka platser eller se någonting, men kommer sällan till skott.

Jag har länge haft lust att testa floating. Efter en bastu lägger man sig i en pod där det finns 35 grader varmt vatten med 37% salthalt. Man stänger luckan och flyter i mörker och i början och slutet spelas det lugn meditationsmusik.

Jag googlade och fann ett företag i Kristianstad som är medlem i Svenska Floatingförbundet och det lät ju betryggande. Det är en gård ute på landet och hon som driver det är en lite udda men väldigt trevlig tant. Det bjöds på te och kakor efteråt.

Så hur var då själva upplevelsen? Det var min första gång i en infraröd bastu. Även om den bara var 52 grader varm så var det en annan slags värmeupplevelse än i en vanlig bastu. I stället för att värmen gick utifrån och in som vanligt, så blev hela kroppen värmd samtidigt. Det är svårt att förklara.

Själva floatingen var fantastisk. Man ligger i en timme. Eftersom vattnet är samma temperatur som huden så när man väl slappnat av lite grann (vilket går väldigt fort) så känner man inte riktigt vad som är i vatten och vad som inte är det. Det är en känsla av viktlöshet samtidigt som det känns som att man ligger i den bekvämaste sängen någonsin. Jag vet inte om jag somnade, men någon annan form av medvetande hamnade jag i. Jag andades annorlunda. Det blev längre och lägre uppehåll mellan andetagen. Pulsen gick ner. Det var riktigt skönt.

Jag kommer nog vilja göra om det fler gånger. Jag kan tänka mig att om man har någon meditation i åtanke och fokuserar på den så blir det nog en väldigt givande meditation. Idag fokuserade jag bara på avslappning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *