Nytt år: Nytt projekt

De senaste åren har jag, istället för nyårslöften, vigt det kommande året till ett projekt. Mitt första var att läsa 100 böcker under 2017. Jag gick i mål på 97 st.

Under 2018 var projektet att lära mig spela ett instrument. Valet föll på Mandolin. Jag gick starkt ut och plinkade mig igenom en mängd av skalövningar och lektioner på Youtube. Men efter några månader plockades mandolinen fram allt mer sällan. Ett av målen var att kunna spela en jullåt på julafton. Det klarade jag. Och på nyårsafton fann jag mig i ett musikrum och spelade med i flera låtar när vi satt och lirade och sjöng. Så ja. Jag lärde mig spela mandolin under 2018.

Nu är det dock 2019. Årets projekt är att lära mig om aktier och gå med vinst. Jag har gett mig själv 3000 kr. Jag får inte sätta in mer pengar innan midsommar. Då gör jag en utvärdering. Har jag gått med 5% vinst eller mer då, så får jag sätta in 2000 kronor till om jag vill. Målet är att när 2019 går mot sitt slut så ska jag ha gått med mer än 10% vinst på mitt Avanzakonto. Det kanske är rätt så lågt, men det är i alla fall inte en förlust. Vi får se hur det går. Spännande ska det bli i alla fall.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *