Den enda vägen är upp

Jag har ju beslutat mig för att prova en sak jag aldrig provat förr varje månad. I januari låg jag en timme i en floatingpod. Idag har jag ansträngt mina fingrar och tår till det yttersta i två timmar.

Det var när jag satt i fikarummet på naturum och berättade om floatingen som min kollega Erik nämnde klättring. Det har jag ju aldrig provat förr, så det skulle jag ju såklart testa. Och Erik, han hängde med.

Det arrangeras klättring på Kristianstad högskola två dagar i veckan och det var bara för mig och Erik att fäktas lite med våra kalendrar för att hitta en dag som passade. Idag var vi ute i lite för god tid men klockan sju gick vi in i gympasalen på HKR och började spänna på oss selar och alldeles för små skor. Nja. Erik är lite erfaren, så han hade sina egna grejer med sig. Men jag som har 46 i skor fick låna ett par klätterskor som mina fötter sakta men säkert protesterade mer och mer mot. Klätterskor ska vara lite för små. Det ger tårna mer styrka och stabilitet. Det vill man ha när man är flera meter upp på en vägg. Men inte så tajta som mina var tror jag.

Och upp kom jag. På andra försöket. Jag klättrade upp för den där väggen några gånger och för varje gång så ömmade det mer och mer i fingrar och tår. Men det är kul. Samtidigt som kroppen får arbeta. Armar, ben, rygg, axlar… Så går huvudet på högvarv. Var är ett bra nästa grepp? Var kan jag sätta min fot? Om jag tar det steget, vart är då nästa? Sakta men säkert.

Erik säkrade mig. Så de gånger jag föll dalade jag sakta ner till golvet, graciöst som en säck potatis. Men när Erik klättrade var det aktivitetsledaren som säkrade. Man brukar inte få lov att säkra någon förrän man varit med några gånger. Det är ett speciellt sätt man ska dra i de där repen så att ens vän kommer ner tryggt. Så jag kunde ta det här fotot.

Så kommer jag göra det här igen? Ja, det kommer jag med största sannolikhet. Det är klättring på HKR på tisdagar och söndagar mellan sju och nio på kvällen. Det kostar inget, det är trevliga människor där och de spelar bra musik. Dessutom håller den ena aktivitetsledaren i boxning på onsdagar. Så det ska jag också testa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *