Färgtänk i vardagen

Det växte fram som av en slump. När man packar upp lägger man saker lite här och var tills man har en plats åt dem. Men ibland faller saker på plats precis där de ska helt enkelt.

Det som växte fram var att jag bestämde mig för vilka färgteman mina olika rum i lägenheten ska ha. Jag märkte att saker jag samlat på mig över åren har flera saker gemensamt. Och när jag satte prydnadsgrejer och pinaler i fönsterkarmen för att vänta på vidare direktiv så kom idén.

Grundläggande har jag en hel del vita och svarta (eller väldigt mörkt bruna) möbler. Dessa kompletteras av andra möbler i jordiga eller gyllene toner. Dessa kan vidare accentueras av dova röda, gröna och blå toner. Det kommer bli hur snyggt som helst. I alla fall i vardagsrummet. Sovrummet kommer inredas i blått och grått, med lite gulaktiga toner för att bryta av. Som till exempel min egenhändigt byggda bambuklädhängare.

Köket har redan fått fina nya köksstolar i två olika nyanser av ljusgrönt (Träsk tror jag den ena nyansen hette.) och med lite tavlor med naturtema så kommer det bli hur tjusigt och trevligt som helst.

Ateljén/kontoret kommer få ALLA FÄRGER!!! Ingen hejd där.

Jag har nog tidigare tänkt att om något är fint så passar det säkert in hemma. Men med en tanke på vilken känsla man vill att varje rum ska uppbringa eller förmedla så blir det lite mer eftertanke i vad man i framtiden skaffar sig. Det kommer bli bra det här. Jag känner det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *