Mot nya horisonter

I min nyckelknippa sitter nu nyckeln till min nya lägenhet. Imorgon går det stora flyttlasset och om åtta dagar är jag permanent boende i Karlskrona.

Ja. Jag flyttar längre österut. Efter min examen har jag fått ett jobb på Lantmäteriet och eftersom jag befinner mig i en position där jag inte är geografiskt ankrad så har jag möjlighet att flytta dit jobbet finns. Jag var med på besiktningen och efteråt flyttade jag upp lite pinaler som är ömtåliga och svårnedpackade i flyttlådor. Efteråt tog jag en lunch på stan.

Det slog mig när jag satt där och njöt av min focaccia med kyckling och pesto och min alkholfria öl, att detta verkligen är början på något nytt. Och något eget. Chansen att någon man kände skulle gå förbi var minimal. Allt var nytt. Och det var spännande. Jag vill upptäcka.

Jag gick förbi biblioteket och tänkte att det var lika bra att skaffa lånekort. I foajén fanns lappar om skrivargrupper och konserter. Wiehe kommer i höst och tolkar Bob Dylan. Det får jag ju gå och se.

Men först ska jag komma i ordning. Jag har torsdag och fredag på mig att göra en hel del. Jag jobbar i Kristianstad i helgen. Och sängen är kvar i Österlöv några dagar till. Men på fredag får jag gå ner till havet i Karlskrona och titta ut en stund över min nya horisont.

One Comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *